Договор за продажба – CFD

By · сряда, януари 16th, 2013

Валутният пазар (или Форекс пазара) е много повече от купуване и продаване на валута, с цел печалба. Използват се различни методи за реализиране на печалби, в зависимост от личните предпочитанията на търговеца. Един от тези методи е Договорът за продажба (CFD). CFD търговията е метод, който позволява на търговеца да печели, не само от крайната цена на дадена валута, но и от промените в цената на валутата.

Типичен пример за CFD търговия може да е нещо такова: Един трейдър сключва договор за закупуване на евро, при стандартен лот 10 000, на стойност 1,50$ всеки.  Периодът на търгуване завършва на цена 1.55$. Печалбата е 0.05$ за всеки, което прави 500$ печалба за всеки лот, минус спред пиповете , които остават за брокера.

Въпреки, че търговците могат умишлено да търгуват с CFD Договор за продажба, по принцип дори не е нужно това да е умишлено, защото на практика всички валутни сделки на пазара са CFD сделки. Целта на всички търговци е да сключват сделки на ниска цена и в последствие да я продадат на по-висока. Навлизането на търговец в дадена сделка, със покупка или продажба е известно като „цена на влизане“. Печалбата или загубата от дадена сделка е факт, когато търговецът приключи дадената сделка (или затвори вече отворената позиция). Знаейки това, което пазарът ще направи, всичко зависи от знанията и уменията на форекс трейдъра.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 2 votes)
Договор за продажба - CFD, 10.0 out of 10 based on 1 rating
 

Коментирайте