Какво представлява търговията с валута?

By · четвъртък, януари 10th, 2013

 

Най-основното определение за търговията с валута е : актът на закупуване и продажба на различни чуждестранни валути.Валутната търговия (или форекс) е пазарът,на който се търгува с валути  в размерите на трилиони долари всеки ден в годината.

С такъв голям обмен може да се предположи,че валутния пазар е много нестабилен, всяка промяна към даден момент, е в зависимост от условията в дадената страна. Търговецът на валута (трейдър) – дали банка, корпорация или обикновен човек – трябва да е много добре запознат с Форекс пазара.

Какво представлява търговията с валута

Какво представлява търговията с валута

Типичен сценарий може да е например този:

Търговец следи британския паунд (GBP) и щатския долар (USD). Това се нарича валутна двойка. Британският паунд е базовата валута, а щатският долар е вторичната валута. Новини, че стойсността на GBP се е увеличила  спрямо минали периоди, водят до положителни реакции и скок в стойността на GBP. Това от своя страна ще доведе до голямо движение в цените на валутната двойка. При всяка ситуация може да се спечели, в зависимост дали купувате или продавате.

Стойността на всяка валута в рамките на двойката се определя от редица фактори. Като например: промени в политическото ръководство, икономически растеж, природни бедствия  и др.  Всяка новина за нещо, което има потенциал да повлияе на цената на дадена валута може да предизвика големи движения на пазара.

Най-добрият път за начинаещия Форекс търговец , е да прочете и изучи всичко свързано с Форекс търговията, преди да скочи с двата крака. Информацията за Форекс е навсякъде, като започнем от уеб сайтове и книги до фирми, които предлагат Форекс обучение. Трябва да четете статии за избор на правилните форекс стратегии, да научи методите за разпознаване на сигналите, които показват пътя до печелившата търговия.

Успешния Форекс търговец е този, който научава всичко възможно за валутния пазар, преди да започне да търгува, и продължава да изучава постоянно променящия се пазар.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
 

Коментирайте