Предимства на Форекс търговията

By · петък, януари 18th, 2013

Форекс търговията има много предимства и ползи, тук сме изброили само някои от причините, поради които толкова много хора са избрали този пазар, като бизнес възможност.

предимства на форекс търговията

предимства на форекс търговията

1.ЛИВЪРИДЖ

В Форекс търговията, малък марджин депозит ще Ви позволи да контролирате много повече средства от тези, които сте депозирали. Ливъриджът позволява на търговците да правят извънредно големи печалби и едновременно с това да запазят рисковия капитал на минимума. Някои Форекс брокери предлагат 200-1 ливъридж, което означава, че с 50 долара марж депозитът ще даде възможност на търговеца да купува или продава валута на стойност 10 000 долара. По същия начин, с 500 дола може да се търгува с 100 000 долара и така нататък. Повече за ливъриджа може да прочетете тук.

2. ГЪВКАВОСТ

Тъй като валутният пазар е толкова голям, той също така е и изключително гъвкав. Това означава, че с едно кликване на мишката може мигновено да купувате и продавате валута.  Може дори да настроите някоя от множеството онлайн платформи за търговия, да отваря и затваря позиции вместо вас.

3.ПЕЧАЛБА

Едно от най-вълнуващите предимства на Форекс пазара е възможността да се генерират печалби, само с няколко кликвания на мишката, докато стоите спокойно пред домашния компютър. Търговците имат възможността да се възползват както от закупуването на „дълги“, така и „къси“ позиции (купуването на валута по една цена и продажбата и по друга, по късно). Например, ако смятате, че щатският долар ще увеличи стойността си спрямо японската йена, то следователно ще купувате долари и ще продавате йени. И обратно, ако мислите, че йената ще се повиши, спрямо долара, то следва да продавате долари и да купувате йени. Докато Форекс търговецът взима правилните решения, потенциалът за печалби винаги съществува.

4.ОТВОРЕН Е 24 ЧАСА В ДЕНОНОЩИЕТО, 5 ДНИ В СЕДМИЦАТА

От неделя вечерта до събота следобед, Форекс пазарът никога не спи. Това е много важно предимство на Форекс търговията, пред търговията с акции,  чийто борси имат работно време. На Форекс пазара имате възможност да търгувате свободно ,когато решите, няма значение дали е сутрин, обед или вечер.

5. БЕЗПЛАТНИ ДЕМО СМЕТКИ, НОВИНИ, ДИАГРАМИ И АНАЛИЗИ

Повечето Форекс фирми и брокери предлагат безплатни демо сметки, в които свободно и безрисково може да упражнявате търговската си дейност на Форекс пазара. Хубавото на демо сметките, е че те предлагат търговия в реални условия, единствената разлика е че търгувате с виртуални пари.

6. ТЪРГОВИЯ НА ДРЕБНО

Ако си мислите, че за да търгувате на Форекс пазара, ще са Ви нужни много средства, тогава жестоко се лъжете. Повечето фирми и брокери предлагат начални сметки с минимален депозит от около 200 долара. Това прави Форекс търговията изключително достъпна за всички физически лица, без голям начален капитал

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.1/10 (19 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: -2 (from 4 votes)
Предимства на Форекс търговията, 6.1 out of 10 based on 19 ratings
 

Коментирайте