Съвети за създаване на собствена Форекс стратегия – част ІІ

By · вторник, септември 10th, 2013

форекс

Както казахме, асансьор до успеха няма и не може да има, всичко е въпрос на дългосрочна перспектива и поетапно постигане на набелязаните от вас самите цели.

Стъпка трета – избор на валутната двойка и намирането на нейните активни часове на търговия. Валутите имат своите „герои“ или поведение. Някои от тях са изключително активни като GBP/USD и GBP/CHF, различните показатели, определени фирми, различните стойности могат да бъдат използвани за постигане на най-добри резултати за всяка валутна двойка и разбира се най-големите печалби. Също така е добра идея е да се намерят непременно най-активните часове за избрана валутната двойка. Тези часове на валута с най-висока активност са лесни за откриване в таблицата и трябва пълноценно да се използват, за да получите максимална печалба по време на търговската сесия.

Четвърта стъпка – избиране на допълнителни инструменти за търговия, за да потвърдите сигналите, получавани по-рано. След като открихме времева рамка, показатели и валутната двойка (и), която реагира в най-доброто време, стигаме сега до възможно най-важната стъпка – намиране на допълнителни инструменти и индикатори, които ще потвърдят получените ранни сигнали и ще дадат или зелена светлина за действие, или ще предпазят Trader от фалшив аут.

Като Trader индикатор-потвърждение може да използвате отново всеки показател или инструмент за търговия, с който той /тя е добре запознат. Препоръчително е те да бъдат по-сложни при избора на допълнителен инструмент за потвърждаване на предварителен сигнал. Той може да бъде и по този показател, но с различни настройки.

Например, с първоначалния 5 EMA и 10 EMA метод кросоувър бихте могли да използвате още 20 EMA линия и трябва да изчакате 5 EMA да пресече 10 EMA (който е първият сигнал) и да продължите през 20 EMA (което би било потвърждение за действие). Или вместо това, бихте могли да се откажете за индикатор MACD – това е един много добър показател за Форекс, че може да се разкрие много полезна информация. Намирането на най-добрите работни стойности в структура за MACD има своите първоначални настройки (12, 26, 9), които ще подхождат идеално на вашата времева рамка, и в определено поведение на валутата можете да я използваме като голям индикатор за потвърждение, за да се разделят най-обещаващите позиции от фалшиви, губещи такива.

Други добри показатели и инструменти за потвърждаване на сигналите са RSI, Stochastic, Фибоначи и т.н. импровизациите и учене. И, разбира се, – за Trader може да намерите този, който произвежда най-добри резултати.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.8/10 (25 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: -2 (from 10 votes)
Съвети за създаване на собствена Форекс стратегия – част ІІ, 6.8 out of 10 based on 25 ratings
 

Коментирайте