Съвети за създаване на собствена Форекс стратегия за търговия – част І

By · понеделник, септември 2nd, 2013

изгради-форекс-стратегия

Има няколко основни неща, които трябва да се стремите да постигнете при създаването на стратегия за Форекс търговия:

1. Намерете входни точки възможно най-рано.

2. Намерете изходните точки, осигуряващи максимална полза.

3. Избягвайте фалшиви входни и изходни сигнали.

Ако осъществите тези три цели, ще получите изключително изгодна система за търговия. Така че, откъде да започнете?

Избор на Time Frame. Това е първата стъпка, при която ще трябва първо да си отговорите: колко часа искате да посветите на търговията? Бихте ли предпочели да седите пред монитора постоянно в продължение на няколко часа? Или пък желаете това да става за по-кратък период от 5, 15 или 30 минути времева рамка, което ще изисква внимателно наблюдение на пазара и бърза реакция на цената? Дали ще ви бъде по-удобно с настройка на класациите веднъж или два пъти на ден и никога да не изключвате монитора по време на останалата част от времето?

Това е добра идея, за да си осигурите нужния комфорт в свободното време, което имате в наличност, за да можете да прекарате в света на Форекс. Но при тестването на новите си стратегии, можете да разберете повече за изпълнението им в различни времеви рамки и след това да изберете най-точен и печеливш вариант.

Втората стъпка е изборът на инструменти за търговия. Има изобилие от търговски инструменти и показатели, които са достъпни за валутните търговци, но не всички от тях може да дадат най-бързо сигнал за предстоящи възможности за търговия. И целта на търговците, разбира се, е да се получи максимално най-рано печалбата и да се възползват напълно от цената, която се движи.

Сред показателите, които могат да предоставят на търговците бърз сигнал за предстоящи изменения и евентуалните възможности за търговия, са такива като EMA (експотенциална пълзяща средна), SMA (Simple Moving Average), Parabolic SAR, Fast, Slow или Full Stochastic, MACD и други. Ключовият момент тук е да се разберат напълно принципите на тяхната работа, за да могат да се възползват максимално от сигналите, които тези показатели произвеждат.

Един от най-разпространените начини да се намери място на горната цел възможно най-бързо, е да се използват пълзящи средни. С такава проста стратегия, използвайки 5 EMA и 10 EMA кросоувър, ще се появи обрат на тенденцията и нови възможности за търговия в още най-ранната си фаза.

Друг пример са Stochastic линии кросоувър или MACD линии кросоувър. Идеята зад това е проста: когато две линии пресичат тенденцията, тя се променя в обратна, и възниква веднага нова възможност за вписване. При Stochastic и MACD показатели използвате “пълзящи средни”.

Чрез комбинирането на показателите на графиката една по една и експериментирането с показатели-ценности, добрите търговци могат да създават оптимално и най-бързият начин е да се открие началото на възможностите за търговия.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.3/10 (16 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: -5 (from 7 votes)
Съвети за създаване на собствена Форекс стратегия за търговия – част І, 5.3 out of 10 based on 16 ratings
 

Коментирайте