Форекс стратегии

какво представляват форекс стратегиите и защо имаме нужда от тях

Форекс стратегии

Всеки начинаещ на международния валутен пазар (Форекс) трябва да подхожда към своите операции много внимателно и сериозно. Още в първия ден на пазара трябва да си зададете един много важен въпрос: „Как да минимизирам загубите си в дългосрочен период“? Форекс стратегиите в голяма степен ще ви помогнат в отговора на този, така и на другия основен въпрос на Форекс търговията, а именно: Как да печелим от Форекс…

Форекс стратегии – Какво представляват те и защо имаме нужда от тях?

Това са поредица от действия и анализи за функционирането на пазара чрез прилагане на специален алгоритъм, приложим към конкретна ситуация на пазара. Форекс стратегията определя поведението и разбира се, бъдещето на търговеца на пазара. В интернет ще намерите много Форекс стратегии, които да ви гарантират печалба, но това разбира се, ще е една голяма лъжа. Успешните търговци имат свои собствени Форекс стратегии , които никога няма да споделят с вас и останалите трейдъри, защото това е техният механизъм за печалба, който са разработвали в течение на месеци, ако не и години.

Съществуват известен брой универсални стратегии,които ще ви позволят да се задържите за по-дълго време на пазара, без да изгубите всички средства в сметката си. Като цяло използването на Форекс стратегиите на задължителни, ако искате да се задържите за по-дълго време на пазара и разбира се, ако искате да реализирате печалба. Случайните залози няма да Ви доведат до положителен резултат, това е било доказвано хиляди пъти – отново и отново. Разбира се, понякога може да направите една-две успешни сделки, но не може да постигнете стабилен и постоянен доход в дългосрочен период.

Опитът на професионалистите показва,че Форекс стратегията е най-ефективното и удобно решение за всеки търговец. Бъз съмнение ще се съгласите,че лице което е разглежда и анализира  всеки свой ход и се излага на много по-малък риск, е по-възможно да реализира печалба, отколкото лице,което се излага на много по-голям риск и подхожда по-скоро хазартно на пазара. Само като опитвате все нови стратегии ще бъдете в състояние да изберете и доизградите  своя собствена Форекс стратегия, която ще ви подхожда най-много.

Как да изградим своя собствена Форекс стратегия?

Всеки трейдър има своя собствена стратегия. Някои използват утвърдени валутни стратегии,  други изграждат своя собствена от нулата, а трети използват комбинации от стратегии.

Както вече споменахме по-горе, най-важното важното е да развиете своя собствена форекс стратегия. Трябва да сте много доволни от вашата стратегия и тя да показва положителни резултати. За начинаещите това е непосилна задача, затова тук ще изброим някои от основните правила, за това как да изградите своя собствена стратегия.

Проверете източниците си

Не всички Форекс съвети са добри съвети. Разберете от къде идва този съвет, и колко достоверен е източника.Това е особено важно значение, когато използвате интернет. Има много аматьори, които мислят, че знаят какво правят, но те си нямат и капка понятие от това, за което говорят.

Тествайте и променяйте

Когато разработите стратегията си за търговия, ще започнете с набор от препоръки на анализатори и други търговци. Тествайте тези препоръки на демо сметка, модифицирайте ги, за да видите какво ще стане. Важно е да създадете своя собствена формула за успех, това ще подобри търговския Ви усет и умения.

Ползвайте съвети и стратегии на вече доказали се търговци

Може да се учите от форекс анализатори и опитни търговци, но винаги проверявайте кои са те и какво се успели да постигнат на пазара. Ако те все още са на пазара, то това е защото знаят какво правят и реализират големи печалби. Проучете техните стратегии и се учете от тях. Не ги следвайте сляпо,но тествайте това,което казват и сами се уверете дали работи.

Наблюдавайте дългосрочните трендове

Някои търговци правят пари от краткосрочните колебания, но ако искате да разберете накъде отива пазарът, разгледайте дългосрочните графики. Краткосрочните графики съдържат много шум и не може да се разчита на тях за изготвяне на общи прогнози на пазара.

Не се придържайте към една времева рамка(time frame)

Анализирайте пазара, използвайки различни времеви рамки. Възможности могат да се появят,когато разглеждате дневна времева рамка, а не когато анализирате часовите данни. Обратно, може да се възползвате от краткосрочни аномалии, дори ако в дългосрочен план тенденцията е различна.

Включете фундаменталния анализ

Техническият анализ показва вероятната посока на пазара, въз основа на вътрешните фактори на Форекс пазара, както и броя на купувачите (биковете)  и продавачите (мечките). Въпреки това,цялостната посока на Форекс пазара е силно повлияна от реалния свят. Следете важните икономически събития и новини,промяната в лихвените проценти(и др. фактори). Те оказват съществено влияние на валутния пазар, особено в краткосрочен период.

Винаги поставяйте стоп на сделките си

Не може да следите пазара 24 часа в денонощието, затова поставяйте стопове на отворените си сделки. Това са поръчки за затваряне на сделката, когато цената на валутата достигне определена стойност. Може да ги използвате, за да приберете печалбата  и да ограничите загубите. Дори и да сте онлайн, пак трябва да поставяте стопове. Решението за поставяне на стоп трябва да се вземе още преди да отворите сделката.

Следете волатилността

Някои валутни двойки са много нестабилни, цената им може да скочи нагоре или надолу, изведнъж. Когато търгувате с волатилни валутни двойки, трябва да направите някои неща:

Същото важи и в края на месеца.

Това не е изчерпателен списък с насоки и съвети за форекс стратегиите, но все пак е някакво начало. Може да игнорирате някои от тези правила и съвети и да добавите други, когато станете по-опитни. Въпреки това, ние препоръчваме да следвате този списък, когато все още сте начинаещ в бранша. По този начин ще Ви помогнем да се задържите много по-дълго на валутния пазар – Форекс.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (7 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Форекс стратегии, 10.0 out of 10 based on 7 ratings