Форекс съвети за начинаещи

By · събота, януари 12th, 2013

Търгуването на Форекс пазара за пръв път може да е малко обезсърчително и разочароващо, но ако следвате съветите изписани по-долу, то рано или късно ще откриете Форекс трейдъра в себе си.

Казината са за комарджии. Валутните пазари са за търговци, които се интересуват, не толкова от голямата печалба, а от самата инвестиция. Задълбочено проучване и качествен анализ, ще се окажат далеч по-добри съюзници във Форекс търговията, за разлика от късмета.

forex-saveti-za-nachinaeshti

Практиката е най-добрият учител. Преди да инвестирате пари във Форекс търговията, първо открийте една демо сметка. Това е един от най-важните съвети за начинаещите търговци на валутния пазар. Демо сметката Ви позволява да търгувате в реално време на Форекс пазара, единствената разлика, е че търгувате с виртуални средства.

Намерете добър брокер. Изберете брокер, който ще съвпада напълно с вашия стил на търговия. Разучете какви услуги и функции предлага той.

Следвайте тренда. Винаги следвайте тренда в посоката, която сте предположили, че ще върви той. Голяма грешка е да променяте тренда, например: Ако сте купили дадена валута, а трендът тръгва рязко надолу, това в никакъв случей не означава, че трябва да отмените поръчката и да продавате.

Оставете емоциите си извън Форекс пазара. Форекс е валутен пазар, на който важна роля имат само анализите и тенденциите на пазара, място за емоции тук няма. Търговец, който даде свобода на своите емоции, със сигурност ще наблюдава само спада в банковата си сметка.

Пренатоварените търговци правят грешки. Ако установите, че данните, които стоят пред вас, са твърде много  за да се справите с тях, то просто излезте навън, поразходете се – просто направете кратка почивка. Чистият и отпочинал ум е най-силното оръжие във Форекс търговията.

Гаранциите са просто един мираж – те просто не съществуват на Форекс пазара. Ако някой се опива да Ви убеди, че има някакви тайни на валутния пазар като системи, трикове или ботове, които да генерират печалби има само едно нещо, което трябва да направите: Бягайте далече, далеч от него. Ако реално имаше такива възможности, то хората опитващи се да продадат тази услуга или продукт отдавна да са станали милиардери.

Търпението е най-големия съюзник. От всички Форекс стратегии, тази е може би най-важната – търпение. Не очаквайте да изкарате много пари, за кратко време. Търгувайте бавно и сигурно, с помощта на утвърдени техники и много анализи, резултатите рано или късно ще се появят.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Форекс съвети за начинаещи, 10.0 out of 10 based on 1 rating
 

Коментирайте